Gezonde darmen

Als u last heeft van darmklachten dan kunt u uw klachten bespreekbaar maken met uw (huis)arts. Uw arts kan u informeren en adviseren over de mogelijke behandelingen. Bijvoorbeeld het aanpassen van uw dieet of vochtinname of medicijnen of klysma’s.

Indien met deze methoden uw klachten niet worden opgelost, kan een darmspoeling helpen. Darmspoeling kan zowel ongewild verlies van ontlasting (ontlastingsincontinentie) als verstopping (obstipatie) voorkomen. Hierdoor wordt uw stoelgang regelmatig en voorspelbaar.

Darmspoelsystemen, hoe werkt het?

Darmspoelsystemen reinigen de darmen met behulp van water. Dit doet u zittend op het toilet. Het water loopt in het toilet samen met de ontlasting uit de darm. Het onderste gedeelte van de darm wordt zo effectief geleegd dat de meeste cliënten slechts om de dag hoeven te spoelen.

Het routinematig gebruiken van darmspoelsystemen helpt veel van onze cliënten bij het verminderen van lichamelijk ongemak, waardoor het zorgelozer wordt om deel te nemen aan sociale activiteiten, werken of reizen. Het is mogelijk om uw darmen zelf te spoelen of met hulp van iemand anders. U bepaalt zelf waar en wanneer.

Als u een darmspoelsysteem krijgt voorgeschreven, ontvangt u een uitgebreide instructie van uw arts of verpleegkundige. De verpleegkundigen van Hulpmiddelbezorgd.nl kunnen u ook helpen u met al uw vragen.

Wat kan Hulpmiddelbezorgd.nl voor u betekenen?

Na voorschrift van uw (huis)arts helpt een verpleegkundige u met de keuze van het juiste systeem. De verpleegkundige meldt u doorgaans aan bij Hulpmiddelbezorgd.nl. Wij zorgen vervolgens voor discrete en snelle levering bij u thuis, op het moment waarop het u schikt.

Natuurlijk helpen wij u ook met advies, instructies en herhaalbestellingen. Daarnaast regelen wij de volledige afhandeling met uw zorgverzekeraar. Als u al een darmspoelsysteem gebruikt, maar u bent op zoek naar een andere leverancier? Neem dan ook gerust contact met ons op.

Wilt u meer informatie of advies van onze verpleegkundige?

 

Neem contact met ons op