Wat is incontinentie?

Wanneer u minder of geen controle heeft op het moment dat uw urine en/of ontlasting komt, spreken we over incontinentie. Er zijn verschillende gradaties en soorten incontinentie. Dit kan variëren van enkele druppels die u na het plassen verliest tot het verliezen van de volledige blaasinhoud. Dit is vervelend, maar u hoeft zich er niet voor te schamen. Er zijn gelukkig veel verschillende manieren om incontinentie onder controle te houden of zelfs te verhelpen. Daarnaast biedt discreet incontinentiemateriaal een goede oplossing bij urineverlies.

Bekijk ons assortiment

 

Incontinentie is vaak een gevolg van een lichamelijke aandoening, zoals een operatieve ingreep of een overgevoelige blaas. Als u ouder wordt, neemt de kans ook toe, bijvoorbeeld door het verzakken van de bekkenbodem. Ook zijn er verschillen tussen urine- en ontlastingsverlies bij mannen en vrouwen.

Welke soorten incontinentie zijn er?

Naast urine- en ontlastingsincontinentie onderscheiden wij onderstaande soorten:

  • Stressincontinentie
  • Urge- of aandrangincontinentie
  • Overloopincontinentie
  • Functionele incontinentie
  • Zwangerschapsincontinentie.

De beste oplossing voor u

Afhankelijk van de mate van incontinentie stellen wij graag een passend pakket met incontinentiemateriaal voor u samen. Het is namelijk beschikbaar in vele soorten en maten. Allen vangen urine en ontlasting op, absorberen snel en neutraliseren de geur. Wij helpen u graag bij de juiste keuze, zodat u verzekerd bent van de beste oplossing in uw situatie!

Lichte incontinentie

Bij licht urineverlies kunt u gebruik maken van inleggers die u draagt in uw ondergoed. Om zeker te zijn dat de inleggers op zijn plek blijven, zijn er speciale fixatie-broeken. Dit zijn broekjes met een speciale pasvorm en extra elasticiteit die zorgen voor een optimaal draagcomfort.

Zwaardere vormen van incontinentie

Voor zwaarder urineverlies of ontlastingverlies kunt u speciale incontinentie slips of broekjes gebruiken. Een slip bevat net als uw gewone onderbroek elastiek, terwijl u een broekje met plakstrips om uw heupen moet bevestigen.

Bekijk ons assortiment

Wilt u meer informatie of advies van onze verpleegkundige?

 

Neem contact met ons op