Banaan

Het magnesium in een banaan zorgt ervoor dat uw spieren goed functioneren. Deze stof zit ook in andere voedingsmiddelen zoals noten en bonen, maar een banaan is natuurlijk een makkelijk stukje fruit dat u ook kunt meenemen.

Eieren

Dit is vooral voor vrouwen met urineverlies. Eieren bevatten namelijk een hoog vitamine-D gehalte; een belangrijke vitaminesoort die bijdraagt aan sterke en soepele spieren. Door regelmatig een eitje aan uw dieet toe te voegen, heeft u een minder grote kans op een zwakke bekkenbodem (die u overigens ook kunt trainen met bekkenbodemoefeningen).

Avocado

Het eten van vezels is essentieel voor een goede stoelgang. Dit kunt u onder andere in diverse citrusvruchten vinden. Producten met een hoog citroenzuurgehalte verzwakken echter de blaas. In plaats van bijvoorbeeld sinaasappels kunt u een avocado eten. Deze zit namelijk boordevol vezels, maar is niet zuur.

Vette vis

Het stofje dat bij vette vis tegen urineverlies werkt heet Omega-3. Dit is een vetzuur dat het lichaam zelf niet kan aanmaken en dus via voedsel binnen dient te krijgen. Het gaat hierbij vooral om de balans met Omega-6 vetzuren; waar we er dan weer over het algemeen teveel van hebben. Is de balans tussen de Omega-3 vetzuren en Omega-6 vetzuren verstoord? Dan kunnen er ontstekingen ontstaan die het urineverlies kunnen verergeren.

Heeft u nog andere vragen met betrekking tot incontinentie? Onze verpleegkundigen helpen u graag! U kunt een geheel vrijblijvend persoonlijk adviesgesprek aanvragen of zelf contact opnemen op 0800-2110.